2014 m. sausio 8 d., trečiadienis

Sintra


Keltai ir romėnai ją vadino Mėnulio kalnais. Lordas Baironas - Rojaus Sodais. Miestelio neprilygstamą grožį aprašė ir jo legendose ir istorijose įkvėpimo sėmėsi Hansas Kristijanas Andersenas. Tai Sintra –  pilnas romantikos, neapsakomo spindesio ir grožio kalnų kaimelis, visai šalia Lisabonos, pasižymintis gamtos ramybe, tankia augmenija, viliojantis nuostabiais pliažais.  Mistiniai Sintros kalnai ir didžiulis natūralus parkas driekiasi iki pat Cascais pakrantės.
Net penkis šimtmečius Portugalijos karaliai jame slėpdavosi nuo alinančio Lisabonos vasaros karščio. Kartu su jais čia kėlėsi ir Portugaliojos diduomenė, statė rūmus, rengė sodus.
Istorinis Sintros centras, tai muziejus po atviru dangumi. Mažos parduotuvėlės, restoranai ir kavinukės suteikia papildomo žavesio šiam pasakiškam gamtos kampeliui.
Pačiame Sintros centre įsikūrę nuostabūs Valdovų rūmai puikiai savyje derinantys net tris architektūrinius stilius – maurų, gotikos ir manuelininį. Tik truputį nuo jų nutolęs nepakartojamas  Quinta da Regaleira dvaras ir jo sodai, alsuojantys magija, paslaptingumu, pilni enigmatiškų simbolių, dar ir šiandien gyvenantys templierių, masonų, alchemikų dvasia.
Atvykus į Sintrą būtina aplankyti ir ekcentriškus Palacio de Pena ir Maurų rūmus. Pasigrožėti jų išpuoselėtais sodais.
1995 metais UNESCO paskelbė miestelį Žmonijos paveldu.
Nuvykti galima priemiestiniu traukiniu iš Rosio stoties.
Traukiniai vyksta kas 20-30 minučių.
Bilieto kaina one-way 2,15 EUR, round-trip 4,30 EUR
Įsigijus Lisabonos kortelę kelionė į Sintrą nemokama.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą