2014 m. sausio 24 d., penktadienis

Tautų parkas (Parque das Nações)


Sunku net įsivaizduoti, kad tik prieš dvidešimt metų čia buvo kemsynai, brūzgynai, pelkynai, iš kur uodų spiečiai užtvindydavo Lisaboną… 1998 metų Pasaulinė paroda visiškai pakeitė šio rytinio Lisabonos priemiesčio veidą. Šiandien tai gyva, dinamiška, daugiafunkcinė teritorija, kurioje miesto gyventojai ir svečiai gali mėgautis ne tik geru maistu ir nuostabiais Težio pakrantės vaizdais, čia pastoviai vyksta kultūriniai renginiai, tarptautinės parodos, sporto varžybos.
Atvykus į Parką visų pirma mus pasitinka Gare do Oriente stotis. Didingo jos projekto autorius ispanų architektas Santiago Calatrava. Čia įsikūrę autobusų terminalas, traukinių ir metro stotys, automobilių stovėjimo aikštelės ir prekybos pasažas.
Žinių paviljonas tai interaktyvus mokslo ir technologijų muziejus. Jame vedamos paskaitos, pamokos, lankytojai praktiškai gali atlikti eksperimentus, sužinoti ir patikrinti atsakymus į daug mokslinių klausimų. Tai nuostabi laiko praleidimo vieta žingeidiems paaugliams.
Portugalijos paviljonas mano manymu yra vienas iš nuostabiausių inžinerijos atžvilgiu statinių parke. Jo architektas Alvaro Siza Vieira norėjo atvaizduoti popieriaus lapą lengvai nusileidusį ant dviejų plytų. Begalinio lengvumo iliuzija…ir  1400 tonų betono virš galvos, dengiačių didžiulį 3250m² plotą. Už šio projekto įgyvendinimą statybų bendrovė OPECA (OPWAY šiandien) buvo apdovanota nacionaline premija.
MEO arena yra viena iš moderniausių ir didžiausių renginių paviljonų Europoje. Joje telpa 20 000 žiūrovų, kasmet įvyksta daugiau nei šimtas renginių.
Funikulierius tai geriausias būdas apžiūrėti parką ir pasimėgauti nuostabiais upės, okeanariumo bei Vasco de Gama tilto vaizdais.
Jei atvykote į Lisaboną keletui dienų, būtinai paskirkite laiko parkui. Čia tikrai rasite ką pamatyti, sužinoti, išbandyti, patirti visi…ir dideli ir maži J

Nuvykti galite:
Autobusais iki Estação do Oriente  5, 25, 28, 44, 708, 750, 759, 782, 794
Metro Raudona linija iki Estação do Oriente 

 
 


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą